
فرق سکه امامی و بهار آزادی چیست؟
سکه طرح قدیم ( بهار آزادی)
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سکه بهار آزادی به صورت تولید و توزیع شده است. یکی از این سکه ها از سال 1358 تا 1370 تولید شده است که به آن سکه طرح قدیم نیز گفته می شود. عکس یه طرف این سکه منقش به نام حضرت علی ( 3بار تکرار ((علی)) به خط تزیینی در داخل یک شش ضلعی) و عبارت ((بانک ملی ایران)) در زیر آن است. تصویر روی دیگر این سکه بارگاه امام رضا (ع) به همراه عبارت ((نخستین بهار آزادی)) است.
سکه طرح جدید( امامی)
اما از سال 1370 به بعد نیز ضرب جدیدی از سکه بهار آزادی آغاز شد که به آن سکه امامی نیز گفته می شود. این نوع سکه به عنوان سکه تمام طرح جدید در بازار عرضه می گردد. عکس یک طرف از این سکه تصویر امام خمینی و تصویر دیگر آن بارگاه امام رضا است.
تفاوت و تشابه ها
این دو مدل سکه از نظر وزن و عیار هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارد و هر یک با عیار 900 در هزار و وزن 8/13598 گرم ضرب شده است. قیمت انواع سکه تابع سکه قیمت طرح جدید (امامی) است.
بدین صورت که نرخ سکه تمام که معیار مشخصی برای سنجش وضعیت بازار انواع سکه محسوب می شود، به دو صورت طرح جدید و در طرح قدیم در بازار وجود دارد، اما آن نرخی از سکه که به عنوان شاخص اصلی برای قیمت سکه در بازار تعیین کننده است و به نوعی بیانگر وضعیت کلی بازار سکه در جهت ثبات و یا نوسان نرخ ها محسوب می شود، سکه تمام طرح جدید یا همان امامی است و معمولا باقی سکه از جمله نیم، ربع، و گرمی تحت تاثیر نرخ سکه تمام طرح جدید است.
برای دریافت قیمت روز سکه امامی و بهار آزادی اینجا کلیک کنید.